iets ad acta leggen


iets ad acta leggen 1.0

iets terzijde leggen; iets als afgedaan, als afgehandeld beschouwen; iets niet (verder) in behandeling nemen
Eigenlijk: iets bij de overige stukken, akten, documenten leggen.

Algemene voorbeelden


Moe staarde Anton voor zich uit. Hij dacht aan Takes, en dat in het leven blijkbaar alles aan het licht komt vroeg of laat, afgehandeld wordt en ad acta gelegd.

De aanslag, Harry Mulisch,

Iedere poging van personen die geen enkel belang bij het wel of niet bouwen van windmolens hebben om aan ministers of andere functionarissen van enkele departementen uit te leggen wat nu eigenlijk alle eigenschappen en inherente risico's van windmolens zijn wordt als hoogst ongepast van de hand gewezen. Met briefjes (van EZ) zoals "Wij hebben uw brief ontvangen en ad acta gelegd" of zoals VROM mij schreef toen ik vroeg wat er aan mijn bezwaren dan niet juist zou zijn "Wij zullen niet meer op uw brieven ingaan, Het kabinet heeft besloten."

http://www.wind-energie-halkema.org/vijf2.html

Het viel nogal op dat in de concepttekst voor de nieuwe hoger onderwijswet de governance erg belangrijk was -en terecht- maar de expliciete functie van de rector in het college van bestuur was weggelaten. Hier zag je de contouren van een echt verambtelijkte universiteit opdoemen! Maar goed, dat concept is ad acta gelegd, zo begrijp ik.

http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/1/wa/Ublad/archief?id=1030572,

Eigenlijk hebben ze bij Apple een schurfthekel aan mp3 en hadden ze dat bestandsformaat liever niet geïmplementeerd zodat ze iedere iPod bezitter een financiële poot uit konden draaien via hun iTunes store, maar ze zagen ook wel in dat een mp3-speler die geen mp3 afspeelt onverkoopbaar is. Bij Sony heeft dat inzicht ietsje langer op zich laten wachten, maar intussen hebben ze daar ATRAC ook ad acta gelegd.

http://forum.fok.nl/topic/1169226/4/25?token=d7ec7863635064afca74960b70fe5988&allowcookies=DEZE+MELDING+SLUITEN+EN+NIET+MEER+WEERGEVEN,

Kanselier Jan Willem Janssens liet de namen van de op 1 december gedecoreerde Britten doorhalen en de reclames van Lord George Stuart en J.P. Stuart ad acta leggen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Thomas_Baker,

Ik wist dat zijn natuurlijke vader, de man die hij haatte om wat hij zijn moeder had aangedaan, inmiddels was overleden, dus toen hij aan de telefoon vertelde dat hij het idee had dat hij mee ging vliegen ik zowat in de hoorn schreeuwde dat hij als de dooie donder dan eens de touwtjes die hem met zijn vader verbonden eens door moest snijden, hem dus vergeven en daarmee ook zijn eigen "schuld" ad acta leggen.

http://celesteduponts.punt.nl/,